Läsarbrev

Här kommer utdrag från två läsarbrev som är så fint skrivna att de bara måste delas med hela världen …

”Du har fångat det svåra i att berätta om att inte orka hjälpa och inte vilja se. Att inte vara übergod människa. Att vända sig bort. Att inte kunna gråta när man ska. Att inte få vara värd en vän. Att inte få vara värd livet.

Texten som en thriller, jag vet inte vem som ska dö, om någon ska dö, ibland tror jag att det är Astrid som ska dö (pga baksidan), ibland tänker jag att ingen ska dö. Att någon ska lämna någon, att Ellen har hittat lappen tjugoåtta år senare och minns.

Och där vid döden rasar mina tårar ner över boksidorna och jag faller in i en gråt och kan inte ta mig ur den utan lever som i melankoli hela kvällen. Du skriver så fint om vad livet är värt. Och det är så innihelvete satans vackert när du skriver om saker som händer om flera år framåt på sista sidan. Då tjurar jag, för tänk vad man går miste om. Och tänk vad man inte vet. Men samtidigt, man kan inte leva vidare om man inte orkar.

Jag vet inget dåligt med texten, det enda ska vara att den tog slut och ångrar att jag sträckläste de sista 140 sidorna.”

                                                                                    * * * 

”Började läsa boken på tåget hem och har nu, tre timmar senare, läst ut den. Längesen jag sträckläste en bok ska du veta! Åh, den var så fin! Det hela urartade i gråtkalas ska erkännas. Men inte i första hand för att det var en sorglig berättelse, utan för att det var en så fin sådan. Och såklart lite för att jag vet att den är delvis självupplevd. Jag älskar att dom fina formuleringarna följde med hela vägen. Och att den var så innerlig och man kom så nära. Och jag fick sån lust att lyssna ännu mer på Kent! (Saker som ger mig lust att lyssna på Kent är dom bästa sakerna!)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s