”Leta reda på den snabbt”

Antiloper har fått en bloggrecension av trettonåriga Clara på bloggen bokclara.

”Antiloper är en väldigt bra bok! En bok som är skriven i du-form, fast samtidigt i jag-form, det är både och. På något sätt blir du-form mer träffande, för du är ju både en person i boken, men också läsaren, för varje person är ju du. Ja ja, det jag vill säga är att jag gillar du-form mer och mer, och i Antiloper är det riktigt bra. Språket är riktigt bra, jag gillar. Som med de flesta av X Publishings böcker skiljer Antiloper sig från andra böcker (Bra, bra, bra!), och det gör ju att t.ex. Antiloper blir speciell, en bok man förhoppningsvis kommer ihåg. Astrid och Ellen är också unika, vanliga fast ändå larger than life. Jag tänker lite på ”Kapitulera omedelbart eller dö”, och Mary och Lovely. Även om det egentligen är nästan helt annorlunda så kom jag att tänka på den när jag läste. Vet inte varför men jag bara tänkte så.

Det finns en massa saker som bubblar under ytan, det finns en nästan perfekt fasad som är alldeles raserad inuti. Om att lämna och att bli lämna ensam. Lite filosofi, eller, kanske ska jag inte kalla det filosofi, men tankar i alla fall. Om livets mening och vad som gör livet värt att leva. Så som jag gillar, i lagom mängd, som passar in och som inte förstör, utan som snarare gör Antiloper ännu bättre. Låttexterna i boken passar också in väldigt bra, de hänger samman med historien och höjer det hela ytterligare.

Låt inte Antiloper drukna bland andra böcker: leta reda på den snabbt, läs och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s