Eli har läst Antiloper

Bloggen Eli läser och skriver har läst Antiloper och har skrivit en recension om den.
Eli verkar ha förstått precis vad boken handlar om, och lite till.

Utdrag ur recensionen:
”Det som är mest påtagligt och allra hemskast är Ellens sorg och kamp med livet när hon upptäcker meningslösheten, det är oerhört påtagligt även om Astrid är jaget i berättelsen, på något sätt verkar Ellens sorg genom Astrids svårighet att greppa den. Samtidigt finns det mycket som är vackert i Antiloper, vänskapen, och kärleken som ofta ligger precis under ytan och inte orkar bryta fram helt. Astrid vet inte vad hon kan säga till Elin när ord inte finns, och Elin kan inte säga till Astrid vad som plågar henne, utan hennes tankar återfinns i brev som läsaren får ta del av men inte Astrid, och på så vis får man en inblick även i Ellens tankar.

Det handlar också om språket. Det är så finkänsligt och vackert och belyser med så små medel vad som är så oerhört viktigt. Hur föräldrar ibland hastar förbi utan att märka, hur även tacos kan bli meningslöst när allt annat är det, hur viktigt det är med de små saker i livet man delar med en annan.”

Läs hela recensionen!

En reaktion till “Eli har läst Antiloper

  1. Jag hade väldigt svårt att skriva recensionen för jag tyckte så väldigt mycket om boken och den skapade väldigt mycket känslor som det var svårt att sätta ord på. Det verkade som jag lyckades lite ändå, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s