Överväldigande positiv recension i Borås Tidning

I dag recenseras Fågelhuset i Borås Tidning

”Boken flyger. Ester Roxberg är surrealistisk på ett torrt och avskalat sätt. Det är bra. Det är väldigt bra till och med och det gör mig glad, för att det är roligt och för att det är annorlunda, eget. Jag vet inte många svenska författare som tar ut svängarna åt just det hållet.

Ester Roxberg har ett bra språk. Distinkt. Jag skulle kunna kalla bokens stil för elegant, om det inte lät för tjusigt. Eller delikat, om det inte lät för ömtåligt. Eller skarpskuren, om det inte lät för… konstigt. Hon har egna liknelser, “blodfull som en allmogebyrå”, “Min mening hänger kvar i luften som ett broderat ordspråk om livet.” Fast mer ofta är stilen kortfattad och till synes enkel och jag vill citera halva boken för att förklara vad jag menar.”

Läs hela recensionen här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s