Recension av Fågelhuset i Smålandsposten

I dag recenseras Fågelhuset i Smålandsposten

”Bäst är Roxbergs surrealistiska explosioner, när hon glider mellan verklighet och tanke och låter morgontidningens annonser förflytta Liv till en helt annan tillvaro, när känslosvallet gör Liv till en sorgligt krälande ödla vid andras fötter, eller när förlagsfolket förvandlas till vargar då det plötsligt vankas gratis gott. Fågelhuset är en både elastisk och stilsäker skildring av en arbetsplats där alla sitter uppradade på sina pinnar. Konkret kan titeln kopplas till IT-redaktörens beskrivning av sitt hem, en bild som inte heller visar sig stämma överens med verkligheten – men som kanske kan öppna en helt ny väg för Liv. Roligt och överraskande är det i alla fall att läsa Roxbergs kontorsdrama, samtidigt som skildringen av arbetsvillkoren är både genomlysande och brännande.”

Läs hela recensionen här.