Bokmässan 2013

Lördag 28/9, kl 13.00 – 13.20
DRÖMMEN OM DET FULLKOMLIGA

Det spelar ingen roll vad som händer omkring henne, Anna Viktorialia speglar sig ändå. I mobiltelefonen, skyltfönstret eller i andras blickar. Liv praktiserar på ett förlag och vill in i kulturbranschen till vilket pris som helst. Utifrån två av årets vassaste samtidsskildringar diskuterar författarna Jessica Johansson (Thrillerliv) och Ester Roxberg (Fågelhuset) drömmar och ideal.

Medverkande: Ester Roxberg, Jessica Johansson

Lördag 28/9, kl 16.00 – 16.45
VÄLKOMMEN TILL JOBBET!

Medan samhället och näringslivet i allt högre grad uppmuntrar och värdesätter ett framgångsrikt yrkesliv, hårdnar ironiskt nog villkoren för unga på arbetsmarknaden. En ny generation fostras in i en arbetskultur som kräver total ofrihet och anpassningsvilja men som samtidigt inte ger tillbaka i form av en trygg och meningsfull plats i samhället. Victor Bernhardtz är redaktör till antologin Skitliv: Ungas villkor på en för- ändrad arbetsmarknad. Ester Roxbergs skönlitterära roman Fågelhuset skildrar förhållandena för unga i kulturbranschen. Tillsammans med Johan Hilton, journalist och författare, diskuterar de arbetsklimatet och de nya strukturerna, sett genom unga människors ögon.

Medverkande: Ester Roxberg, Victor Bernhardtz, Johan Hilton