Min pappa Ann-Christine blir storfilm!

När jag var ung vuxen fick jag lära känna min förälder på nytt igen. Jag hade fått två böcker utgivna redan och det var så självklart för mig, som alltid skrivit, att jag också skulle skriva om att se min barndom ur ett nytt ljus. Det blev boken ”Min pappa Ann-Christine”. En berättelse som i första hand handlar om att vad det är att vara barn och förälder. Hur svårt det kan vara när dem vi älskar mest, vår starkaste trygghet, förvandlas och ändå finns kvar, men i en ny skepnad. Boken blev varmt mottagen och många är de läsare som hört av sig genom åren med igenkänning, om egna föräldrar som drabbats av alzheimers, alkoholism eller andra saker som förändrat relationen. Kvar finns nästan alltid kärleken. Därför heter boken Min pappa Ann-Christine, därför att en pappa alltid kan vara en hon. Språket har inte makt över oss att bestämma över vilka vi är för varandra. Sådant är osynligt, i ord och för vår blick. 

Jag är stolt över att min bok nu får nytt liv, en film fritt baserad på boken som kommer att nå ut till en bred publik. Skådespelarna är bland andra Rolf Lassgård, Lena Endre och Hedda Stiernstedt. Sådana stjärnor att gestalta det här som alla kan relatera till. Varje människas inre längtan att få bli älskade som dem vi är.

Boken finns fortfarande att köpa på Bokus och Adlibris i pocket, för dem som vill säkra sitt ex inför biopremiären jan 2020.

Hela pressreleasen finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: